Månadens musik 2015

6. dec, 2015

 För att se alla våra musiktips tryck ”äldre” längst ner på sidan.

Vi har gjort en spellista på Spotify med ett urval av bästa spåren på Månadens musik. Prenumerera gärna på den, så ser ni när den uppdaterats

Herring Brothers

 

6. dec, 2015

Pete Kennedy har för tillfället lämnat samarbetet The Kennedys som han har ihop med sin fru Maura och spelat in ett soloalbum som är en hyllning till sin hemstad New York. Det är folkrock med mycket ringande gitarrer som gör att vi även kunde katalogisera detta under pop i skivregistret. Som en blandning mellan Byrds och Willie Nile kan vi nog sammanfatta det som bäst. 

Bästa spår: ”Union Square”

6. dec, 2015

Townson är gitarrist och sångare i de båda banden Hi Risers och Los Straitjackets. 2013 solodebuterade han med det utmärkta popalbumet On Your Side som vi skrev om här på H.B. Den nya plattan är omöjligt lika bra som solodebuten. Den innehåller tolv starka låtar alla i stil med NRBQs poppigare sida.

Bästa spår: "North American Town"

6. dec, 2015

Lund är kanadensare som debuterade 1995 och nu kommit ut med sitt nionde album. Han har denna gång tagit hjälp av inneproducenten Dave Cobb och de har tillsammans skapat Lunds bästa album så här långt i karriären. Om man nu skall jämföra honom med några får det bli Hayes Carll och Turnpike Troubadours.

Bästa spår: "Washed-Up Rock Star Factory Blues"

6. dec, 2015

Vi hade nära på missat detta fina popband från England. De lär ha gjort ett album 1996 sedan har låtskrivaren tillika sångare Chris Corney gjort 3 soloalbum som däremot finns i HBs samling och är värda att leta upp. Men under Ravines är det mer powerpop och faller oss verkligen smaken. Ja kan nog säga att det är en av årets popplattor. 

Bästa spår: ”Working Class Girl”