Månadens musik 2014

4. jan, 2015

För att se alla våra musiktips tryck ”äldre” längst ner på sidan.

Vi har gjort en spellista på Spotify med ett urval av bästa spåren på Månadens musik. Prenumerera gärna på den, så ser ni när den uppdaterats

Herring Brothers

4. jan, 2015

Wayne Haught: Fingers

Fingers är Hughts andra album men han för den skull inte så ny i branschen han skrivit låtar i över trettio år. Som producent på albumet står Peter Case som fått en härlig samling musikanter att ställa upp som t.ex. David Steele på gitarr, slide & dobro, Don Heffington på trummor och Greg Leisz på dobro. Lågtmässigt är det ett mycket starkt album i klass med Guy Clark och John Prine.

 

Bästa spår: "You"

4. jan, 2015

Schlock Star av Joe Sullivan är fylld av smart melodiös gitarrpop med kluriga texter om möten mellan pojke och flicka. Albumet har mycket omväxlande låtar, några med en lättare produktion som har ett NRBQ sväng och några med ett tuffare powerpop sound.

 

Bästa spår: ”Girl Next Door”

4. jan, 2015

Detta album innehåller 12 spår var av det första och sista är inspelat 2014 emedan de 10 andra är förut outgivna inspelningar från 1991. Plattan är tillägnad sångaren & gitarrist Duane Jarvis som gick bort i cancer 2009. Jarvis finns med på gitarr på de tidigare låtarna och som låtskrivare på de nyare. Plattan är inte riktigt lika rockig som Jarvis soloplattor utan lite mer som ett modernare Byrds.

 

Bästa spår: "Back Of Beyond"

4. jan, 2015

Detta är Hilary Scott åttonde album, men vårt första möte med henne. Tio spår med mycket rock, soul och blues känsla bra produktion av singersong writern Michael Oneill, som har fått med sig ett gäng rutinerade musiker, såsom Bob Glaub, bass, Tony Braunagel, trummor, Mike Finnigan, klaviatur och framför allt Johnny Lee Schell som lägger helt underbara gitarrslingor.

 

Bästa spår: ”If You Don’t Love Me”