Musik tips

5. jan, 2014

För att se alla våra musiktips tryck ”äldre” längst ner på sidan.

Vi har gjort en spellista på Spotify med ett urval av bästa spåren på Månadens musik. Prenumerera gärna på den, så ser ni när den uppdaterats

Herring Brothers

5. jan, 2014

Shear har gjort plattor med smart melodiös pop sedan 70-talet. Först med Jules and the Polar Bears och fr.o.m. 80-talet under eget namn. 2013 års utgåva är en av hans bästa på ett tag. 9 spår av spåren är av Shear och 3 är skrivna ihop med Jacob Klein. Produktionen är sparsam med Shears ljusa fina pop röst i förgrunden.

 

Bästa spår:”You Don’t Love Me”

5. jan, 2014

Första gången vi hörde Eaglesmith var på musikfestivalen Down on the farm i Halden 1996 och vi blev verkligen imponerade av denna kanadensiske singer songwritern. Har följt honom sedan dess, han har släppt en skiva varje år och ingen den andra lik. Årets platta är en av hans starkaste den är inspirerad av musik som kom i mitten av sextitalet bl.a. Dylans Blonde on blonde.

 

Bästa spår: "That´s What You Do"

5. jan, 2014

Bob “Slim” Dunlap före detta gitarrist i The Replacements (ersatte Bob Stinson) råkade 2012 ut för en stroke. Och som brukligt är i USA så ställde musikkollegor upp med att samla in pengar till vårdkostnaderna. Först ut på banan var att Paul Westerberg och Tommy Stinson som återförande Replacements och gav ut en EP. Därefter följde 8 olika singlar med 2 spår av olika artister. Detta är en samling av det, plus lite till på 2-cd. Artister som ställt upp är imponerande, såsom, Steve Earle, Lucinda Williams, Jeff Tweedy, Jacob Dylan, Jeff Black m.fl. Även om Dunlap bara har 2 album under eget namn och inte är något av de kändaste namnen, så har han imponerande sångkatalog. Är mycket förtjust i Dunlaps egna versioner, men i många av dessa spår i en mer påkostad och annorlunda versioner tillför låtarna något helt nytt. Så kan verkligen rekommendera denna samling, där man hittar en ny favorit vid var lyssning.

 

Bästa spår: ”Just For The Hell Of It”, med Joe Henry

5. jan, 2014

Townson återfinns vanligtvis som gitarrist & sångare i popbandet Hi-Risers och som gitarrist i instrumentalbandet Los Straitjackets. När han nu solodebuterar så är det med en platta som i stil och attityd påminner om Nick Lowes senare alster och om Geriant Watkins soloplattor. Bland musikerna märks bland andra just nämnde Watkins på orgel & keyboards och Robert Treherne på trummor.

 

Bästa spår: "Not Daylight Yet"