Månadens Musik 2017

3. dec, 2017

För att se alla våra musiktips tryck ”äldre” längst ner på sidan.

Vi har gjort en spellista på Spotify med ett urval av bästa spåren på Månadens musik. Prenumerera gärna på den, så ser ni när den uppdaterats

Herring Brothers

3. dec, 2017

Heyman var en av medlemmarna i bandet Go To Blazes som gav ut fem rockiga album på åttiotalet. Show Business, Baby är Heymans femte soloalbum. Heyman säger att han ville göra ett album som hyllar band som Rockpile, Mink DeVille & Leroi Brothers och han har verkligen lyckats med sitt uppsåt. Det är ett underbart album med fantastiska gitarrer och sköna egna låtar och två väl valda covers. 

 

Bästa spår: "Little Killers"

3. dec, 2017

Cline Jr skivdebuterade 2012 med albumet All The Right Reasons där han fick musikalisk hjälp av New Orleans bandet Subdudes. På nya albumet som är inspelat i Alabama har han fått hjälp av musiker som är kända under namnet The Swampers och är berömda för inspelningarna som gjordes i den legendariska studion i Muscle Shoels. Bland musikerna på hans nya album finns bl.a. Kevin Holly på gitarr, David Hood på bas, Spooner Oldham på klaviatur och Jim Hoke på saxofon. Det är en härlig blandning av blusiga ballader och countryrockiga låtar som påminner mycket om Delbert McClintons sjuttio och åttiotals album.  

Bästa spår: "The Boys from Muscle Shoels"

3. dec, 2017

Wickham var tidigare medlem i bandet Hadacol som 1999 och 2001 gav två album som är värda att leta efter. Efter att de  splittrats tog han det lugnt, men fortsatte hela tiden skriva nya låtar. Så småningom tog han kontakt med sina gamla vän från Hadacol, Richard Burgess, och producenten tillika hans mentor Lou Whitney, som även tog med sina vänner från sitt band Skeletons för att spela in det som har blivet ”Mariosa Delta” Tyvärr blev Whitney allvarligt sjuk precis innan det mesta var klart, så de fick göra ett uppehåll. Det sista gjordes klart precis före Whitney gick bort i slutet av 2014. Så man kan kanske förstå att det dröjt tills 2017. Albumet skulle kunna vara en uppföljare till Hadacol fast med lite mer countryinfluenser och med Skeletons lätta sväng.  

Bästa spår:  “Wish You Were Here Tonight”

3. dec, 2017

Under Namnet McKay Brothers gav Hollin tillsammans med sin bror Noel ut två utmärkta album i början av 2000. Noel har därefter släppt några album både som soloartist och tillsammans med sambon Brennen Leigh. Nu är det Hollins tur att solodebutera och det gör han med ett stämningsfullt album med rötter i Texas myllan.  

Bästa spår: "Mississippi Rain"