Månadens Musik

3. feb, 2018

För att se alla våra musiktips tryck ”äldre” längst ner på sidan.

Vi har gjort en spellista på Spotify med ett urval av bästa spåren på Månadens musik. Prenumerera gärna på den, så ser ni när den uppdaterats

Herring Brothers

3. feb, 2018

Det gick 35 år emellan Rush album Ladies Love Outlaws som kom 1974 och hans förra album "What I Know" ifrån 2009 den här gången har det endast gått 9 år. Tom Rush karriär startade redan i början av 60-talet med tolkningar av traditionella folk och blues låtar. I slutet av 60-talet och i början av 70-talet innehöll hans album egen komponerade låtar och tolkningar av då okända storheter så som James Taylor, Joni Mitchell, Jackson Browne m.fl. så var också fallet på hans förra album där han gjorde kanon tolkningar av bland andra Stephen Bruton, Eliza Gilkyson och Mentor Williams. På nya albumet har han skrivet alla låtar själv förutom 2 stycken traditionella folklåtar. Som producent har Rush liksom på förra albumet anlitat veteranen Jim Rooney som på sin meritlista  har att han producerat så väl Townes Van Zandt, John Prine och Nanci Griffith. Bland musikerna som deltar finns namn som Richard Bennett på gitarr, Al Perkins på dobro ock lap steel och Jim Hoke på saxofon och munspel. Det är fantastiskt att en man som fyller 77 i år fortfarande kan leverera något som är så här bra.

Bästa spår: "How Can She Dance Like That?"

3. feb, 2018

Richard från Lafayette, Louisiana har varit väldigt produktiv sedan 70 talet och gjort album både på franska, engelska och som i detta fall blandat. Det de har gemensamt är att det antingen är ren Cajun och Zydeco eller med inspiration av denna typiska Louisiana musik. Även om vi inte förstår ett ord franska och de med engelskt språk fastnar först så blir ändå slutomdömet att detta är ett riktig bra Richard album. Produktionen, Richards röst och för oss okända musiker med gitarristen Rich Haworth som mest utmärkande gör detta till en Gombo som både berör och svänger om.

Bästa spår: ”Jena Blues”

3. feb, 2018

För tillfället verkar det som Will Kimbrough är med på häften av de skivor som hamnar i vår samling. Så när han nu ihop med sin gamle vän Tommy Womack under gruppnamnet Daddy kommer med deras tredje studio album, så var det självklart att införskaffa den. Det märks att de trivs ihop och delar på låtskrivandet och många av låtarna har en humoristisk knorr.

Bästa spår: ”Pissed Off At The World”

3. feb, 2018

Picott har varit riktigt produktiv sedan sitt förra album ”Fortune” från 2015 och har gjort en dubbel cd med 22 låtar. Och det håller hela vägen, med en blandning av ballader med akustisk sättning och rockiga spår med elgitarrerna inkopplade. Det gemensamma är starka melodier och bra texter. Producent är Neilson Hubbard och på gitarrer är det Will Kimbrough. Kan verkligen rekommendera detta album och det lär alla gånger hamna på bästalistan av 2018 när vi summerar året.  

Bästa spår: ”A Better Man”