Månadens Musik

8. sep, 2018

För att se alla våra musiktips tryck ”äldre” längst ner på sidan.

Vi har gjort en spellista på Spotify med ett urval av bästa spåren på Månadens musik. Prenumerera gärna på den, så ser ni när den uppdaterats

Herring BrothersSpotify

8. sep, 2018

Hawks & Doves är ett band uppbyggt kring sångare och låtskrivaren Kasey Anderson. Kasey Anderson skivdebuterade 2004 och gav 5 album fram till 2012 då han blev diagnostiserad som bipolär. 2013 blev han åtalad och dömd till 4 års fängelse för bedrägerier på nätet. I april 2016 släpptes han från fängelset och hade då inte en tanke på att ta upp musiken igen men nu har ändå tillbaka och det med ett av årets bästa rockalbum. Det är ett album med en härlig blandning av rockiga och lugna låtar med starka självupplevda texter. Kasey låter lite som Springsteen och rockig Steve Earle.

Bästa spår: "The Dangerous Ones"

8. sep, 2018

Det är 6 år sedan Kevin Bowes och hans profeters föra album ”Natchez Trace” som har snurrat i cd-spelaren rätt ofta. Nu har han kortat ner till bara gruppnamnet och äntligen tagit paus från att mest producera andra och turnerat med bl.a. Paul Westerberg, Freedy Johnston och Gary Louris som gitarrist. Det märks att han tagit tid på sig och fått ihop bra låtar, bra produktion med 3-manna bandet. Mest rockiga låtar och det börjar alla redan på första spåret den Stones influerade ”Dear Ears”. På ”Crawl Like Man” och ”Heart Shaped Hole” hör man att han samarbetat en del med Paul Westerberg. Allt detta blandas med någon lugnare låt, en Yardbirds cover (Drinking Muddy Water) men även något popspår. Är svårt att välja bästa spår på en så starkt omväxlande album. Men just nu är det pop låten…

Bästa spår: “Whatever Help You Sleep At Night”

8. sep, 2018

Crooked Love är Reillys nionde album sedan debuten 2001. Reilly som har sin bas i Chicago och liksom Willie Nile, Elliott Murphy  & Garland Jeffreys har han sina rötter i 60 och 70-talets rock musik ofta med ett munspel med i ljudbilden.

Bästa spår: "She Hunts My Hideots"

8. sep, 2018

Kevin Gordon som kommer från Louisiana och är numera verksam i Nashville. Han albumdebuterade 1994 och därefter kommit ut med 6 album. Hans låtar har genom åren tolkats av bland andra Keith Richard, Southside Johnny,Irma Thomas & Blackie & The Rodeo Kings. Hans nya album är ett av hans bättre med starka låtar med berättande texter. En bra blandning av rockiga låtar och bluesiga  ballader. En de rockiga låtarna påminnar han lite om Creedence Clearwater Revival.  

Bästa spår: "Drunkest Man In Town"