Månadens Musik

12. maj, 2018

För att se alla våra musiktips tryck ”äldre” längst ner på sidan.

Vi har gjort en spellista på Spotify med ett urval av bästa spåren på Månadens musik. Prenumerera gärna på den, så ser ni när den uppdaterats

Herring Brothers Spotify

 

12. maj, 2018

De La Cour som kommer från Brooklyn har haft en rätt så brokig ungdomstid bl.a. har under sin tid  som amatör boxare tillbringat en tid i Havanna där ha tränat med Kubas boxningslandslag för att därefter tillbringa en tid i London och sedan till New Orleans  för att till slut hamna i Nashville där han idag bor och verkar. Han är en ny upptäckt för vår del men han skall ha gett ut tre album innan det här. Albumet innehåller endast åtta låtar men alla lika starka själv kallar han sin stil för americanoir style. Han får en att tänka på en artist som Lee Clayton och ibland Guy Clark om vilken han sjunger om på

Bästa spår: "Guy Clark´s Fiddle"

12. maj, 2018

Nashville musikern Ned Hill är mest känd som frontman i bandet Ned Van Go som givet ut en handfull album med musik i gränslandet emellan powerpop & countryrock. Nu när Ned Hill solodebuterar så är det med countryrock & americana på menyn. Som  producent och fantastisk gitarrist på albumet finner vi Dave Coleman från bandet The Coal Men.

Bästa spår: "That´s My Story"

12. maj, 2018

Man kan lätt säga att 6 String Drag var med i början av det som idag benämner Americana men på 90-talet med band som Uncle Tupelo, Son Volt, Wilco, Whiskeytown m.fl. ofta benämndes Alt. Country. Men efter att deras andra album 1997 ”High Hat” producerad av Steve Earle så splittrades bandet. Sångare och låtskrivaren Kenny Roby har under 2000 talet kommit med 3 solo album, vilka kan rekommenderas. 2015 återförenades original medlemmarna Kenny Roby och Rob Keller och släppte albumet ”Roots Rock ´n´Roll”. Med ”Top Of The World” har de gjort ett av sina starkaste album. Omväxlande med lugnare och rockiga spår allt med starka melodier och bra produktion.

Bästa spår: ”Let´s Foll Around til The End Of The World”

12. maj, 2018

Gallardo kommer från en plats norr om San Fransisco men har idag sin bas i East Nashville. Still Here är Gallardos tredje och bästa album med starka låtar i americana tradionen. Han har haft hjälp att skriva låtar av bl.a. Carey Ott, Mando Saenz, Bobby Hecht och Tim Easton.

Bästa spår: "Something I Gotta Learn"