Månadens musik 2016

26. nov, 2016

 För att se alla våra musiktips tryck ”äldre” längst ner på sidan.

Vi har gjort en spellista på Spotify med ett urval av bästa spåren på Månadens musik. Prenumerera gärna på den, så ser ni när den uppdaterats

Herring Brothers

26. nov, 2016

Broussard som är uppvuxen i San Antonio började sin karriär i mitten av åttiotalet. Han bor och verkar numera i Austin och spelar regelbundet på klubbarna där sen nittiotalet. Broussard är mycket influerad av en tidig Nick Lowe och åttiotalets new wave scen. Hans nya och bästa album låter som en vecka på Austins musikklubbar en härlig blandning av Doug Sahm country, smäktande country ballader, rockabilly, punkig rock, powerpop och en klassisk country duett med Rosie Flores. Ett extra plus för Broussards fina gitarrspel

 

Bästa spår: "Austin Traffic"

26. nov, 2016

Madeira som bor och verkar i Nashville och spelar nästan alla sorts instrument. Han har jobbat ihop med flera av Nashvilles kända namn så som, Buddy Miller, Alison Krauss, Emmylou Harris & Bill Lloyd och är även producerat att par av Greg Troopers album. Nu kommer han ut med två album samtidigt. Ett helt okej blues album Orginal Sinner och ett mycket bra Americana album Motorcycle. Motorcycle innehåller femton mycket starka egna låtar. Till sin hjälp har han gräddan av Nashvilles musiker så som t.ex. Will Kimbrough, Buddy Miller, David Mansfield, Al Perkins & Emmylou Harris.  

Bästa spår: "Church"

26. nov, 2016

James Clark från Toronto, Kanada har tidigare gett ut ett album, 2 ep och några singlar. Denna gång har han fått till ett nytt album med 10 klassiska powerpoplåtar med mycket ringande gitarrer och keybord som fyller ut låtarna. Institutet har fått till en av årets bästa popplattor, även om konkurrensen är tuff.

Bästa spår: ”Martin & Lewis”

26. nov, 2016

Kyf var på 80-talet med i bandet The Ravyns som gav ut ett album på MCA, men som för många andra, blev det inget genombrott. I början 90 talet var han med i New York bandet Company of Wolves, inte heller de gjorde något större avtryck i musikhistorien. Efter det så har Kyf ägnat sig åt bandet Barleyjuice som är inspirerade av Irländsk folkmusik och att under eget namn göra popinspirerade album. Det var i det skedet vårt första möte med Kyf kom. När han nu släpper ”Sunny Bites” var det 13 år sedan förra soloplattan. Förutom öppningsspåret Mysery med sina Irländska toner är det ett album med mycket popkänsla och bra variation av ballader och upptempo låtar. ”Breaking Our House In Two” har han skrivet ihop med Steve Conte gamla kompisen från Company of Wolves.

Bästa spår: ”I Miss You”