Austin skyline

Herring Bros.

Nedan följer lite rapporter från konserter vi såg vid vår Texas resa. 
   11/10-26/10 2007

Charlie Louvin Continentinal club Austin Texas 2007-10-12

Även om Louvins nya cd är bra. Så kunde man inte tro att denna 80 åriga gentleman skulle vara så här bra. Med ett band med bl.a. Brennen Leigh på mandolin och kör. Blev denna 2 timmars konsert en fest. Det blev många låtar från Louvin brothers katalog. Men bäst var nog ändå Ira från senaste plattan. Fick även snacka med Mr Louvin innan spelningen. Han var en väldigt pigg och trevlig äldre man.

http://www.charlielouvinbros.com

Steve Forbert Cactus cafe 2007-10-12

Steve Forberts solo spelning på intima Cactus Cafe inför ca 150 personer var hur bra som helst.Med hjälp av gitarr, munspel och sin karikaristiska röst spelades låtar ifrån hela hans långa karriär.
Bäst "Romeos tune".

www.steveforbert.com/

Ray Wylie Hubbard Antone's 2007-10-14

En bluesig Ray Wylie Hubbard på en av Austins kändaste klubbar. En hel del gäster på olika instrument kom och gick hela kvällen. Bl.a. Ray Wylies 13 åriga son Lucas på solo gitarr (vad månde det bliva!) Bäst: "Snake Farm".

http://www.raywylie.com/

Lyle Lovett Stubb's bar-b-q 2007-10-15

Lyle Lovett & His Large Band på Stubb’s bakgård inför ca: 3000 hänförda Texas åskådare var helt magiskt. Det var Americana (med stort A) country, bluegrass, blues, jazz, gospel ”you name it”. Rytmsektionen var legendarierna Russ Kunkel på trummor och Leland Sklar på bas.

Detta var nog resans musikaliska höjdpunkt. Svårt att säga vad som var bäst. Men för att nämna någon., så blir det ”God will”   

http://www.lylelovett.com

Leroi Brothers Continentinal club 2007-10-16

Leroi Brothers är lite av husband på Continental club. Bandet har funnits sedan 70-talet. Det var andra gången vi såg dem. Denna gång var det med en akustisk sättning. Med båda bröderna Doerr. Att musik intresset skapar kontakter fick man bevis på denna kväll. Träffade en kille från New Jersey som liksom oss var en NRBQ fan. Vilket kom fram när vi snackade om bra band på 70-talet. Bäst: ”The same thing could happen to you”

http://www.myspace.com/leroibrothers

Malford Milligan med band Antone's 2007-10-16

Kvällen var inte slut efter Leroi bros. Vi åkte taxi tidigare på dagen. Det visade sig att chauffören var Hal Ketchums trummis. Han bjud in oss på kvällen till Antone’s, där han spelade trummor i Malford Milligans band. Mr. Milligan visade sig vara en mycket duktig blues och soul sångare. Bäst: ”People get ready

http://www.malfordmilligan.com/

Band of Heathens Momo's 2007-10-17

Band of Heathens var en trevlig överraskning. Man kan förstå att de blev valda till bästa nya band 2006 i Austin. Lät rätt mycket The Band om dessa tre stycken solo artister som bildat detta 5 manna band. De har en live cd ute och en studioplatta på gång. Bäst: ”Judas Scariot blues”

http://www.bandofheathens.com/

Jesse Dayton & Brennen Leigh Broken Spoke 2007-10-18

Broken Spoke är ett riktigt Honky tonk (Danshak). När vi kom dit, så hade de danskurs. Så det blev att vänta med en Lone star (öl). Jesse Dayton var huvud akt. Brennen Leigh kom upp på scen och gjorde några låtar från deras kommande duett platta.

Bäst: Daytons tolkning av Cars ”Just what I needed”

http://www.jessedayton.com
http://www.brennenleigh.com

Rick Broussard Ego's 2007-10-18

Det blev bara första setet av Dayton. För sen stack vi till Ego’s för att träffa och lyssna på Rick Broussard. Som vi har lärt känna från tidigare Austin besök. Han och bandet gör oss aldrig besvikna. Låter mycket som de engelska pub rockarna eller The Blasters.

Bäst: ”She took a lot of pills (and died) ”

http://www.twohootsandaholler.com

James McMurtry Threadgill's 2007-10-19

Så blev det äntligen av att vi fick se en McMurtry show. Han har inte varit hemma i Austin vid tidigare tillfällen. Han gjorde inte oss besvikna. Spelade ca: 2 timmar på Threadgills härliga ute scen.

Bäst: ”Levelland”

http://www.jamesmcmurtry.com

Barbara Lynn Jo's coffe 2007-10-20

Detta skulle blivet en musik fri dag! Men vi hamnade på en mode show till förmån för välgörenhet. Som avslutning på showen framträdde denna soul och blues drottning. Vi visste inte ens att hon fortfarande var aktiv som artist.Bandet var lite tråkigt. Men Mrs Lynn hade vid 65 års ålder lika stark pipa som på 60-tals plattorna. Den vänsterhänta damen spelade härlig ruffig gitarr.

Bäst: Självklart ”You`ll lose a good thing”


Är det någon som hittar en bra länk. Tippsa oss

Sunny Sweeney Ego's 2007-10-23

Då var det dags för Ego’s igen. Denna gång var det charmiga country tjejen Sunny Sweeney.

Man förstår att hon var nominerad till ”Best new act” för Americana music association.

Hennes cd kan verkligen rekommenderas. Men självklart svängde det än bättre live.

Bäst: ”Next big nothing”

www.sunnysweeney.com

Randy Weeks Ego's 2007-10-23

Sunny avlöstes på scen utav från LA inflyttade Randy Weeks. Då blev det rock istället för country.

Bäst: ”We go ´round in circles”

http://www.randyweeks.com  

Ian McLagan Lucky lounge 2007-11-25

Vad kunde bli en bättre avslutning på vår Texas vistelse än Ian McLagans Bump band.

Det blev låtar från Small Faces, Faces, Ronnie Lane och Ian’s solo plattor. Inte nog med att det svängde gott, han är fruktansvärt rolig i sitt mellansnack också. Kan ingen se till att han kommer till Sverige (t.e.x. KB i Malmö). Det kommer en ny cd vid årsskiftet. Efter några smakprov denna kvällen, så  är den värd att vänta på.

Bäst: ”Allt”

http://www.ianmclagan.com
http://www.macspages.com